Discipline / 类型
Commercial & Mix-Use
商业和综合体景观

Client  / 客户
Chongqing Angang Property
重庆鞍钢置业

Partners / 合作单位
Perkins+Will

Location / 地点
Chongqing
重庆

Team / 设计团队
Liang Duan, Zhang Yini
段亮,张依妮


Chonging Community Masterplan
In collaboration with Perkins + Will
重庆钛白一期地块规划设计
与Perkins + Will合作

The project, as the future core development area, is located in Banan District, Chongqing, the main city along the Yangtze River regional portal and an Binjiang city economic belt of the 45 square kilometers central activity area. Planning tied up the two ecological landscape will be of great significance in the ecological optimization and urban space upgrade. There is a 35 meters grading change in phase I site, which is the challenge of the project.
Building a future-oriented community, expand the blend of life circle, place the shape of the neighborhood, the level of the degree of life. The design is based on Chongqing Valley, street and alley, and the public space network is built by external public commercial street, internal community roaming trail and urban living space, which promotes people to interact actively.

本项目位于重庆主城区巴南区重要的沿江形象展示面与区域门户,规划占地45平方公里的中央活动区滨江城市经济带,是未来核心发展区域。规划对两个生态景观带的串联将在生态优化与城市空间提升上有重大意义。建造面向未来的社区,拓展交融的生活圈,场所塑造的街区,水平向度的生活。
设计以重庆谷、街、巷为依托形式,由外部公共商业街道、内部社区漫游步道、市井生活空间共同构筑了公共空间网络,促进人们积极交往互动。 一期场地高程差35米,成为规划与设计中的挑战。